17.09.2019 Електронний ДокументоОбіг (ЕДО) – Вибір інструмента для роботи. Частина 2.

У попередній статті ми розглянули можливість ведення ЕДО безпосередньо в ПЗ «Медок», плюси та мінусу цього інструменту. На черзі у нас наступні 2 інструменти – ПЗ «FREDO» та, відома багатьом бухгалтерам, «Медове стикування».

ПЗ «FREDO»

ПЗ «FREDO» – візуально і функціонально дуже схожий на ПЗ «Медок», але, на відміну від нього, не є самостійним продуктом та використовується разом з ПЗ «1С Підприємство». Весь необхідний функціонал для обміну електронними документами інтегрований в типові конфігурації «1С Підприємство».

Наприклад, для вивантаження видаткових накладних достатньо виділити необхідні документи і натиснути кнопку «Відправити через FREDO ДокМен».

Завантаження вхідних документів відбувається за допомогою інтегрованої обробки:

Її можна викликати з журналу вхідних рахунків, або прибуткових накладних:

Плюси даного інструменту в тому, що Вам не потрібно повторно набирати документ в іншій програмі. У Вас є Ваша облікова система, в якій, для передачі документа достатньо натиснути одну кнопку.

Мінуси (або правильно кажучи – фінансові особливості) в тому, що для роботи з даним ПЗ Вам необхідно мати:

  • Дійсний договір інформаційного супроводу (1С ІТС);
  • Додаткову ліцензію на модуль «Документообігу» для ПЗ «FREDO».

Якщо Ви є ліцензійним користувачем будь-якої ПРОФ версії 1С Підприємство з невеликою кількістю первинних документі, тоді для Вас не складе проблем почати використовувати даний інструмент. Але якщо Ви є користувачем Базової версії або шукаєте більш бюджетне рішення, пропонуємо Вам звернути увагу на наступний інструмент

«Медове стикування»

«Медове стикування» – є додатковою обробкою для ПЗ «1С Підприємство», яка “безболісно” підключається до Вашої конфігурації. Тобто послуги програміста тут не потрібні. Для роботи «стикування» Вам необхідні актуальні версії ПЗ «1С Підприємство» та ПЗ «Медок».

За допомогою «стикування» Ви, аналогічно з «FREDO», зможете передати в Медок первинні документи, а також деякі форми регламентованої звітності (натиснувши кнопку ).

Для передачі документів в «1С Підприємство» із ПЗ «Медок» використовується кнопка «Відправити в 1С» в реєстрі первинних документів.

Плюси даного функціоналу включають всі бонуси, які надає використання ПЗ «Медок» (такі як швидкий старт та 50 безкоштовних документів на місць). Додатково вирішується проблема з повторним набором документів, існуюча при використанні лише ПЗ «Медок».

Єдина умова для роботи «стикування» – наявність ліцензії на модуль «Інтеграція».

Якщо у Вас залишилися питання або Ви обрали зручній для Вас спосіб організацій електронного документообігу – завжди готові надати допомогу не тільки відносно ПЗ «Медок», а також і стосовно інших продуктів (ПЗ «1С Підприємство», ПЗ «FREDO» тощо).


phone