20.11.2018 Довідки для розрахунку лікарняних тепер онлайн!

Для юридичних осіб заробив Онлайн-сервіс замовлення електронних документів на веб-порталі Пенсійного фонду України (ПФУ). Тепер, використовуючи свій Електронно-Цифровий Підпис (ЕЦП), Ви легко можете отримати інформацію про доходи і страховий стаж Ваших співробітників протягом декількох хвилин.

Які документи можна отримати використовуючи цей сервіс?

  1. Довідку про трудовий і страховий стаж на працівника – “Додаток 9”
  2. Довідку за формою «ОК-7» – але тільки за період роботи на Вашому підприємстві, що теж погодитеся не погано.

Як це працює:

  1. Для входу в електронний кабінет необхідно перейти за посиланням https://portal.pfu.gov.ua/ на офіційний сайт ПФУ та натиснути на кнопку “Вхід” у верхньому правому куті екрану.

Вхід здійснюється за допомогою електронно-цифрового підпису (використовувати можна цифровий підпис директора або бухгалтера, або цифрову печатку).

2.Зліва на сторінці розміщено перелік послуг, які ПФУ може надати онлайн «страхувальнику». Для отримання потрібної Вам інформації необхідно:

  • вибрати «Запитів на Отримання Електрон документів»
  • заповнити форму запиту – вказати тип документа, який хочете отримати (ОК7 або довідка про трудовий і страховий стаж) і дані співробітника (ПІБ, ІПН);
  • підписати заповнений запит вашої ЕЦП;

3.  Переглянути результат обробки Вашого запиту можна на вкладці «Звернення».

У Вас є можливість зберегти замовлену довідку (розділ «Документи ВІДПОВІДІ») в форматі «* .pdf» або в форматі «* .p7s» (електронний документ підписаний ЕЦП ПФУ). Завантажений документ Ви можете перенести в електронний архів або роздрукувати для подальшої роботи.

Хочемо нагадати, що електронний документ підписаний ЕЦП має таку ж юридичну силу що і довідка отримана в ПФУ.


Сподіваємося, що ця інформація допоможе Вам заощадити свій час і час Ваших співробітників.


phone