31.10.2018 Єдиний довідник контрагентів

Єдиний довідник контрагентів (ЄДК)
що необхідно знати про нього і як правильно користуватися.

З того часу, як виникла необхідність реєструвати ВСІ податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН), виправляти помилки в цих накладних стало важче. Для вирішення цієї проблеми було створено ЄДИНИЙ ДОВІДНИК КОНТРАГЕНТІВ (ЄДК).

ЄДИНИЙ ДОВІДНИК КОНТРАГЕНТІВ (ЄДК) дозволить Вам уникнути помилок в реквізитах податкової накладної та надасть Вам можливість виконати перевірку реквізитів Вашого контрагента перед відправкою податкової накладної на реєстрацію.

ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ?

У ПЗ «M.E.Doc», при будь-якіх змінах даних підприємства в Картці підприємства, Вам буде запропоновано відправити уточнені дані в ЄДК. Довідник розташований на сервері документообігу і оновлюється-доповнюється в режимі онлайн усіма користувачами ПЗ «M.E.Doc».

Надалі перед відправкою документів на реєстрацію до ЄРПН або своєму контрагенту відбувається автоматична звірка реквізитів документів з ЄДК.

В автоматичному режимі звірка даних:

  • Виконується при відправці документів в статусі Готується та Імпортований;
  • Включена в групову перевірку документів в Реєстрі первинних документів;
  • Виконується при автоматичній обробці документів (Сервіс – Автоматична обробка документів);
  • Включена безпосередньо в перевірку документів (в закладці Наступні дії або по кнопці F4).

Самостійно зробити звірку можна:

  • У довіднику контрагентів – по одному або обраній групі контрагентів – (ДовідникиКонтрагентиПравкаОновити дані по контрагенту);
  • У картці контрагента (Довідники – Контрагенти – Файл – Редагувати запис – Оновити дані по контрагенту).

Основною умовою користування ЄДК є наявність в ньому Ваших реквізитів. Тому, якщо Ви ще не відправляли свої дані в ЄДК або не впевнені в їх актуальності – обов’язково зробіть це.

Виконати цю операцію, а також в будь-який момент актуалізувати свої дані можна в меню: Сервіс – Оновити дані в Єдиному довіднику контрагентів .

Більш детальну інформацію про роботу з ЄДК Ви можете дізнатися з відео інструкції.


phone