16.10.2018 Модуль “Звірка документів з ЄРПН”

Модуль Звірка документів з ЄРПН призначений для звірки та автоматизації процесу отримання документів з Єдиного Реєстру Податкових Накладних (ЄРПН).

За допомогою модуля Звірка документів з ЄРПН Ви зможете:

  • визначити відсутні документи в програмі;
  • автоматично відправити запити в ЄРПН відразу за кілька зазначених дат;
  • отримати бракуючі документи з ЄРПН прямо в «Медок»

ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ

Крок 1. Визначаємо чого не вистачає.

1. На панелі фільтрівизображение 1  виберіть інтервал дат або період, за який необхідна звірка документів натисніть кнопку «Оновити інформацію». (зверніть увагу – звірка виконується за датою реєстрації в ЄРПН)

2. В таблиці изображение 2 «Інформація по запитах на дату» ви побачите відправлялися за певні дні запити в ЄРПН і чи є розбіжності між документами, які вже присутні в ПЗ«Медок» та інформацією отриманою із запитів. Якщо в колонці «Наявність витягу» відображається крестик значить за цей день відсутня інформація з ЄРПН. В цьому випадку потрібно відправити в ЄРПН необхідні запити. Зробити це можна натиснувши по посиланню «Відправити запити в ЄРПН»цифра 4.

3. Через деякий час Вам буде необхідно перевірити пошту – натиснувши на стандартний значок «Отримати повідомлення» Прием почты. Як тільки всі «хрестики»крестик в таблиці запитів поміняються на «галочки» галочка Ви зможете проаналізувати актуальну інформацію про наявність у Вас документів і перейти до другого кроку – Отримання відсутніх документів.

Крок 2. Отримання відсутніх документів

4. Якщо за результатами першого кроку з’ясувалося, що згідно з таблицею «Інформація по звірці» цифра 2 кількість документів у програмі не збігається з кількістю зареєстрованих в ЄРПН, то отримати бракуючі можна повторно натиснувши кнопку «Відправити запити в ЄРПН»цифра 4. На даному етапі програма автоматично сформує запит в ЄРПН на отримання саме тих документів, які відсутні у Вас в програмі.

5. Для обробки Ваших запитів Фіскальної службі буде потрібно якийсь час (від 10 хвилин до декількох годин). Періодично виконуємо перевірку пошту (кнопка «Отримати повідомлення» Прием почты) до тих пір, поки не отримаємо всі відсутні документи.

Модуль «Звірка документів з ЄРПН» знаходитися у розділі «Облік ПДВ» і доступний всім користувачам програми «Медок» з чинними ліцензійними супроводом і не вимагає додаткового придбання.

Сподіваємося, що дана інформація була корисною для Вас і допоможе звільнити час і заощадити нерви в процесі підготовки Декларації з ПДВ.


phone